- Αρχικη σελιδα
- Λεξικο συστατικων
- Λοιπα
- Μαύρο Σκόρδο
Μαύρο Σκόρδο
Οφέλη Μαύρου Σκόρδου
Συμβολή στη διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου χοληστερόλης
Οι διατροφολόγοι πιστεύουν εδώ και πολλά χρόνια, ότι το σκόρδο είναι υγιές για την καρδιακή λειτουργία και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος. Μία τέτοια μελέτη έγινε το 2014 και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η λήψη εκχυλίσματος μαύρου σκόρδου για 12 εβδομάδες μπορεί να μειώσει την LDL (ή κακή χοληστερόλη) και να αυξήσει την HDL (ή καλή χοληστερόλη)
Συμβολή στη διατήρηση φυσιολογικού επιπέδου αρτηριακής πίεσης
Η έρευνα δείχνει ότι το σκόρδο ενισχύει την κυκλοφορία αυξάνοντας την παραγωγή υδρόθειου. Το σκόρδο περιέχει πολλές ενώσεις θείου που μπορεί να ωφελήσουν στη διατήρηση υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης και μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην κανονική πήξη. Είναι παρόμοιο με τη λήψη ασπιρίνης χαμηλής δόσης.
Συμβολή στη διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου γλυκόζης στο αίμα
Το σκόρδο έχει αποδειχθεί ότι ωφελεί την ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και πιστεύεται ότι αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να ενισχύει την παραγωγή ινσουλίνης και να αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
Το σκόρδο διεγείρει τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων που χρησιμοπουούνται από το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων κρυολογημάτων και μυκητιασικών λοιμώξεων. Στην πραγματικότητα, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το σκόρδο καταπολεμά λοιμώξεις που συχνά είναι ανθεκτικές σε ορισμένα αντιβιοτικά.
Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση
Μια μελέτη του 2017 έδειξε ότι το μαύρο σκόρδο είχε περισσότερα αντιοξειδωτικά από το λευκό σκόρδο. Αυτά τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν επίσης τα κύτταρα από βλάβες και καθυστερούν τα σημάδια της γήρανσης. Αυτό το πολύ αντιοξειδωτικό επίπεδο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου του Alzheimer, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και παρόμοιων χρόνιων παθήσεων.
Ενισχύστε τη λίμπιντο
Αποδεικνύεται ότι το σκόρδο αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να ωφελήσει την ενίσχυση της λίμπιντο.
Καταπολέμηση λοιμώξεων
Το σκόρδο έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία της χολέρας και της δυσεντερίας. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το σκόρδο χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία πληγών μάχης απουσίας αντιβιοτικών. Το σκόρδο έχει αποδεδειγμένη αντιική, αντιμυκητιακή και αντιμικροβιακή δράση. Συμβάλλει στην πρόληψη λοιμώξεων και του κρυολογήματος.